112

'Doodgeslagen toerist Mallorca is Amsterdamse filmmaker Wouter van Luijn'

De 34-jarige toerist die door een groep jongeren werd doodgeslagen op Mallorca blijkt Amsterdamse filmmaker Wouter van Luijn te zijn. Dat melden onder andere Katja Schuurman en Tijl Beckand op Twitter.

Schuurman laat op Twitter het volgende weten: ”Ik leef mee met iedereen die jou liefheeft. Ik weet niet wat ik moet zeggen, behalve: liefde, liefde, liefde iedereen, alstjeblieft”

Lees ook: Nederlandse toerist (34) op Mallorca doodgeslagen door vijf jongeren

De filmmaker werd vrijdagochtend rond 05.00 uur vlakbij een benzinepomp ten noorden van de luchthaven van de stad aangevallen. Hij werd bewusteloos geslagen. Hulpverleners brachten het slachtoffer in kritieke toestand naar het Academisch Ziekenhuis Son Espases waar hij bezweek. De Spaanse politie onderzoekt de zaak.

Van Luijn heeft de montage van tientallen films en videoclips op zijn naam staan, waaronder die van Calm after the storm van de The Common Linnets en de film Aanmodderfakker (2014) met Gijs Naber en Rabat (2011), waarin Nasrdin Dchar speelde. Voor zijn bijdrage aan de film Wolf kreeg hij in 2013 een nominatie voor een Gouden Kalf..

De Amsterdammer was op vakantie met zijn vader. Het is onduidelijk of ze samen waren toen de daders toesloegen. Wat de editor in de buitenwijk van de hoofdstad van Mallorca deed is niet duidelijk.