Dieren

Dierenverzorgers redden babypinguïn uit gekraakt ei

Toen de verzorger van een Engelse dierentuin er achter kwamen een pinguïnpaar per ongeluk op een van hun eieren is gaan staan, hielden zij er rekening mee dat het jong het niet zou overleven. Maar door het snelle handelen van de verzorgers is het gelukt om het fragiele diertje te redden.

”Toen wij er achter kwamen dat de babypinguïn nog in leven was hebben gelijk alle eierschillen met een pincet verwijderd daarna hebben wij het jong in een incubatieruimte geplaatst met de hoop dat wij het diertje sterk genoeg zou zijn om de te vroege geboorte te overleven.” Zegt dierenverzorger Suzi Hyde. ”Toen ze zachtjes begon te piepen en te vragen om eten hadden wij goede hoop dat het nog goed zou komen met haar.”

De verzorgers hebben de pinguïn Rainbow genoemd.

In de weken die volgde bleef Rainbow onder een warme lamp liggen en kreeg ze om vaste tijden handmatig een maaltijd toegediend. Een zogenoemde pinguïnshake, daarin zit onder ondere een mix van vis, vitamine en mineralen. ”Alles wat een babypinguïn nodig heeft. In vier weken tijd is ze al aardig aangekomen. Ze groeit extreem snel.” Vertelt verzorger Suzi verder.

”Het komt helaas wel eens voor dat pinguïnouders per ongeluk om een ei gaan staan. Als het jong al sterk genoeg is om dat te overleven wordt het bijna altijd afgestoten door de ouders.”

Door het snelle handelen van de verzorgers gaat pinguïn Rainbow het halen en mag ze na tien weken op zwemles en de anderen pinguïns vergezellen in het grote verblijf.