112

Derde verdachte opgepakt in zaak doodgeschoten Humeyra

De politie heeft een 31-jarige Rotterdammer opgepakt in verband met het doodschieten van de 16-jarige scholiere Humeyra in Rotterdam. Hij is de derde persoon die in verband met de zaak is aangehouden.

Eerder op donderdag meldde het Openbaar Ministerie dat een verdachte die eerder was aangehouden weer op vrije voeten is. De rechter-commissaris heeft de vordering van het Openbaar Ministerie (OM) de 25-jarige man in bewaring te stellen afgewezen. Het OM heeft tegen die beslissing hoger beroep aangetekend.

Lees ook: Tweede verdachte in zaak doodgeschoten Humeyra weer op vrije voeten

Humeyra werd 18 december doodgeschoten in de fietsenstalling van haar school in Rotterdam-West. De politie pakte kort daarna hoofdverdachte Bekir E. (31) in de buurt van de school op.

Lees ook: ‘Verdachte Bekir E. wilde Humeyra mogelijk ontvoeren’

Uit onderzoek zou naar voren zijn gekomen dat E. kort voor het lossen van de fatale schoten met minstens twee anderen in een auto naar de school was gekomen. De politie vermoedt dat het om de 31-jarige en 25-jarige verdachte ging. De 25-jarige man werd vorige week donderdag aangehouden. De 31-jarige medeverdachte is maandag opgepakt.

Stille tocht

Het Rotterdam Design College, de school van Humeyra, houdt zaterdag een stille tocht om het geweld van mannen tegen vrouwen onder de aandacht te brengen. Die begint om 19.00 uur bij Werkhoefstraat 10 in Rotterdam.

ANP
Bovenstaande reportage was eerder te zien in Hart van Nederland