112

Dave Roelvink onder invloed met 180 per uur over A10, wordt klemgereden door agenten

Dave Roelvink is zaterdagavond na een achtervolging over de A10 door de politie klemgereden op het Amsterdamse Surinameplein. Hij is aangehouden en ook zijn rijbewijs is ingevorderd omdat hij te veel had gedronken. Dat meldt AT5.

De lokale zender zette beelden van de aanhouding op Youtube:

Roelvink zou 180 kilometer per uur hebben gereden en met hoge snelheden en zeer gevaarlijk rijgedrag de aandacht hebben getrokken van een motoragent. Midden in de Coentunnel stopte Roelvink plotseling op de vluchtstrook waarna hij iets onverstaanbaars naar de motoragent riep.

Agressief tegen agent

Na even stilgestaan te hebben ging hij weer rijden. Korte tijd later stopte Roelvink zijn wagen opnieuw op de vluchtstrook. Dit keer stapte hij uit en reageerde hij agressief tegenover de motoragent.

Op het Surinameplein in Amsterdam is Roelvink, met behulp van Amsterdamse politie, aan de kant van de weg gezet. Uit de blaastest bleek dat hij ruim 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd.

Welcome to the City

Roelvink zou afgelopen nacht een dj-optreden geven in een club in Apeldoorn. Maar de organisator van het feest Welcome to the City vertelt aan AT5 dat Roelvink niet is komen opdagen. “Zijn management appte mij een halfuur van te voren dat hij niet zou komen, omdat hij een auto-ongeluk gehad had in Amsterdam.”

Het boekingsbureau van de artiest wil niet op de arrestatie van Roelvink in gaan. Zij houden het bij het verhaal dat hij autopech had. Volgens zijn manager zou Roelvink inmiddels alweer thuis zijn.

ANP/Redactie/Shownieuws