112

Collega’s van Gilles (35) kapot na zijn dood bij aanrijding Pinkpop

Het dodelijke slachtoffer van de aanrijding bij Pinkpop is de 35-jarige Gilles Boux de Casson uit Heerlen. Gilles stond bij zijn collega’s van Bureau Pinkpop en poppodium Nieuwe Nor bekend als een echte muziekliefhebber en de vrolijke noot in het hechte team van vrijwilligers.

LEES HIER ALLES OVER HET FATALE ONGELUK BIJ PINKPOP

Directeur Johan de Niet van de Nieuwe Nor reageert verslagen. “Gilles was een vrijwilliger bij ons. Absoluut een groot muziekliefhebber, die zelf ook muziek maakt. Een hele geliefde vrijwilliger en altijd heel enthousiast. Een hele vrolijke jongen,” vertelt De Niet. “Je kunt het niet geloven. Dat zoiets kan gebeuren. We dachten dat hij gewond zou zijn, dus dit was een enorme schok.”

Lees ook: Organisatie Pinkpop diep geschokt na fatale aanrijding
Lees ook: Verdachte dodelijk ongeluk Pinkpop is man (34) uit Heerlen

Gilles was waarschijnlijk net klaar met werken op Pinkpop. “Ze stonden nog even te kletsen, begreep ik, en toen kwam die bus eraan.” De Niet zag Gilles nog op de borrel voorafgaand aan het festival. “Eigenlijk zou Gilles niet mee gaan naar Pinkpop, maar er was op het laatste moment toch nog een plekje voor hem vrij, dus hij was superblij.”