112

Collega's omgekomen rij-instructeur bundelen krachten voor zijn leerlingen

Collega’s van rij-instructeur Henk Reinink, die dinsdag omkwam toen zijn auto werd aangereden door een trein, slaan de handen ineen. Om zijn familie te ontzien hebben ze besloten om zijn leerlingen over te nemen zodat zij kunnen blijven lessen en afrijden.

Henk was immens populair bij zijn collega’s. Hij stond bekend als iemand die altijd een praatje maakte als hij mensen tegenkwam. Collega’s hebben collega en rijschoolhoudster Patricia Nijman  laten weten “dat hij ontzettend sociaal is, loyaal is. Hij is fantastisch met zijn leerlingen. Of wàs…”

Lees ook: Bloemen neergelegd voor omgekomen rijleraar in Bussum

Ook Patricia is in shock over het drama dat zich dinsdag afspeelde. “Het is niet te begrijpen, niet te bevatten dat dit is gebeurd. Waarom is het hem overkomen überhaupt, want hij was echt een professional in zijn vak.”

Lees ook: Rijinstructeur (66) overleden na botsing tussen trein en lesauto in Bussum

Henk was in Bussum in zijn lesauto les aan het geven aan een meisje van achttien, toen ze werden aangereden door een trein. De leerlinge wist de leswagen op tijd te verlaten. De aanrijding was op de overgang van de Herenweg. Hoe het kon gebeuren is nog onbekend. In de trein zaten ongeveer 140 reizigers. Van hen raakte niemand gewond.