Collega's geschokt na arrestatie kinderpsychiater voor sekstoerisme

Medewerkers van jeugd therapeutisch centrum Therapeuricum in Joure zijn geschokt door de arrestatie van hun collega Piet-Hein van T. in Nepal. De kinderpsychiater is daar aangehouden door de politie nadat hij op heterdaad werd betrapt met een 15-jarige jongen op zijn kamer in een guest house.

“We zijn allemaal enorm geschrokken van de aanhouding van onze collega. Sinds we het hebben gehoord zijn we voortdurend in overleg met de gemeente, politie en justitie om de situatie te volgen en afspraken te maken. Iedereen is benaderd en vanaf maandag kunnen bezorgde ouders het speciale telefoonnummer van de gemeente bellen”, aldus Dorine Abbink van┬áTherapeuticum. “Van ouders en betrokkenen horen we vooral dat ze dit nooit van hem hadden verwacht en nooit iets hebben gemerkt.”

Lees ook: Nederlander (66) opgepakt in Nepal vanwege kindersekstoerisme

Van T. reisde volgens kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes de afgelopen jaren verscheidene keren per jaar naar Nepal. Hij verscheen in januari 2017 op de radar van de organisatie, toen hij werd gespot met een 13-jarige jongen. Daarna werd hij vaker gezien met verschillende meerderjarige jongens.