Politiek

Buurtbewoners Amsterdam Nieuw-West bijgepraat na reeks aanslagen

Bezorgde bewoners van Amsterdam Nieuw-West zijn woenssdagavond bijgepraat over de serie aanslagen in hun buurt. Zo’n 150 bewoners zijn naar de bijeenkomst gekomen, waar de gemeente ze op hun gemak probeert te stellen.

In de nacht van dinsdag op woensdag ging het opnieuw mis: dit keer was er een explosie bij dit restaurant. Dinsdag werd een schoonmaak-bedrijf even verderop doorzeefd met kogels. Aan de achterkant van het pand werd een explosief gevonden. En zondag werd dit naastgelegen gebouw onder vuur genomen.

Lees ook: Mobiele politiepost neerzet in Johan Huizingalaan

De politie heeft een mobiele politiepost neergezet op de Johan Huizingalaan. Hoe lang de politiebus daar blijft staan en of de post 24 uur per dag is bemand, kon een woordvoerder niet zeggen. In de straat ontplofte afgelopen nacht een explosief. Het was al het derde incident in de straat in een paar dagen tijd.

Het explosief ontplofte voor het restaurant van de dochter van oud-stadsdeelbestuurder Achmed Baadoud. Achmed kreeg woensdagmorgen een belletje van zijn kind dat vertelde over de aanslag.