112

Brand restaurant Egmond aan Zee razendsnel 'één bonk vuur'

Door de enorme brand in het in Egmond aan Zee zeer geliefde restaurant De Klok zijn meerdere mensen lichtgewond geraakt. Eén van de slachtoffers zat op het toilet toen de brand plots uitbrak, en moest een raam inslaan om zichzelf in veiligheid te brengen. Deze persoon is het enige slachtoffer dat naar het ziekenhuis moest.

De brand onder controle krijgen, was nog een hele kluif voor de brandweer. Om de brand beter te kunnen bestrijden, moest een deel van het pand al worden gesloopt. Rond 21:19 werd het sein brand meester gegeven, maar het pand kan als verloren worden beschouwd. De brandgeur is nog aanzienlijk, maar de ramen en deuren van omliggende woningen mogen weer open.

Gasfles

Volgens ooggetuigen is de brand ontstaan toen een medewerker van het restaurant op het terras een gasfles wilde verwisselen. “De brand is aan de buitenkant, bij het terras, ontstaan en sloeg meteen over naar binnen.” Daarna stond alles in no time in lichterlaaie.

Lees ook: Grote brand bij restaurant in centrum Egmond aan Zee

Het restaurant is tot overmaat van ramp onlangs helemaal gerenoveerd, vertelt Jan Houtenbos, wethouder van de gemeente Bergen. “Ze hadden net de boel opgeknapt, nieuw meubilair gekocht en dan krijg je dit. Het is in- en intriest.”

Beeld: HFV Photo Services