112

Brabant in paniek: “Rabobank en ING gaan 7 januari 2019 failliet”

Tientallen inwoners van onder andere Roosendaal en Breda zochten contact met de politie nadat ze een mysterieuze brief kregen. Daarin staat dat Rabobank en ING binnenkort failliet gaan en je dan dus niet meer bij je geld kan.

In de brief wordt mensen geadviseerd om “in stilte voorzorgsmaatregelen te nemen” en vrienden, collega’s, kennisen en familie te informeren. Er staat ook een mailadres in de brief, zodat je meer informatie kunt krijgen.

Flinke waarschuwing

De politie deelde de brief op Facebook met een flinke waarschuwing: “Wij vragen jullie vooral waakzaam te zijn op de bezorgers van deze brief. Zien jullie verdachte personen en vertrouwen jullie het niet. Bel dan vooral 112. Vermeld daarbij het signalement en welke richting de persoon is opgelopen.”

In de brief wordt mensen ook vertelt dat ze geen contact hoeven te zoeken met de banken. “ING en Rabobank ontkennen dit bericht, wederom uit eigen belang.”

“Faillissement niet aan de orde”

Volgens de schrijver gaan de banken op 7 januari failliet. Een woordvoerder van Rabobank vertelt dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken en dat een faillissement niet aan de orde is.

Lees ook: ‘ABN Amro en Rabobank betrokken bij roven 55 miljard euro belastinggeld’

Het is niet duidelijk of de brief een poging tot oplichting is.