Politiek

Bewoners gewelddadige Breestraat Delft kunnen zegje doen

Na de gewelddadige incidenten in en rond de Delftse Breestraat is er zaterdag een besloten bijeenkomst voor bewoners en ondernemers. Daar kunnen zij hun verhaal kwijt en vragen stellen, meldt de gemeente. Het Openbaar Ministerie, de politie en burgemeester Marja van Bijsterveldt zijn aanwezig om vragen te kunnen beantwoorden.

Maandagochtend schoten agenten op een vluchtende verdachte die met een wapen voor een coffeeshop in de Breestraat stond. Ook eerder waren er incidenten in en rond het centrum.

“We hebben in alle rust met elkaar gesproken over de zorg die er leeft over de veiligheid in hun buurt”, aldus de burgemeester, die blij is dat omwonenden naar het stadskantoor kwamen en openlijk hun zorgen met haar deelden. Politie en justitie waren ook vertegenwoordigd. Zij schetsten de stand van zaken rondom de feitelijke gebeurtenissen en de lopende onderzoeken.

Lees hier alles over de incidenten rond de Delftse Breestraat

Eind september is geschoten op een coffeeshop met een klein automatisch wapen en is ook geprobeerd te schieten op een andere coffeeshop. Bij een koffietent aan het Kalverbos, net buiten het centrum, werd begin augustus de crimineel Karel Pronk doodgeschoten.