112

Bestuurder crasht auto en vlucht met kentekenplaten in Deventer

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag gezocht naar een bestuurder nadat deze met zijn voertuig voor een ravage zorgde op de Rembrandtkade in Deventer.

Even na middernacht reed een automobilist van de dijk af op de Rembrandtkade. Volgens getuigen vloog hij met hoge snelheid uit de bocht. De auto ramde twee verkeersborden, schampte een bankje, rolde vervolgens over de kop en kwam onderaan de dijk in het prikkeldraad tot stilstand.

Kentekenbewijs

Toegesnelde passanten wilden de mannelijke bestuurder, de enige inzittende van het voertuig, helpen, maar dit sloeg hij af. Hij vertelde ze dat het wel goed met hem ging. Nadat de passanten wat meer afstand namen trok de man de beide kentekenplaten van zijn auto en ging er te voet vandoor.

De politie verspreidde een burgernetbericht, waarin werd gevraagd uit te kijken naar een man van 1,80 met een rood shirt, een kaal hoofd en een hoofdwond. Een tiental agenten, een aantal mensen van de recherche, ambulancemedewerkers en een politiehond gingen op zoek in een naastgelegen stukje bos, waar de man volgens getuigen heen was gelopen. Hier werden de kentekenplaten van de auto gevonden, maar van de man zelf ontbrak ieder spoor.

Aangehouden

Bijna anderhalf uur na het ongeval werd de man aangetroffen in een plaats buiten Deventer. De Officier van Dienst (OVD) van de politie kon niet kwijt in welke plaats hij precies was aangehouden, maar dit betrof in ieder geval geen loopafstand van de ongevalslocatie. Ook kon de OVD nog niet vertellen hoe ze de man uiteindelijk op het spoor zijn gekomen.

De man is aangehouden voor het verlaten van een plaats van een ongeval. Waarom de man er met zijn kentekenplaten vandoor ging en of er alcohol of drugs in het spel is, zal uit nader onderzoek moeten blijken.

De OVD kon wel kwijt dat de bestuurder rond de 25 jaar is en in het bezit is van een rijbewijs. De auto is total loss en is afgesleept door een bergingsbedrijf.

Beeld: SPS Media