112

Beruchte teckelfokkers uit Woerden verhuisd naar Hongarije

De beruchte teckelfokkerij uit Woerden, waar in juni dit jaar 120 verwaarloosde honden in beslag werden genomen, is verhuisd naar Hongarije. Dat bevestigen meerdere bronnen dinsdag tegenover Hart van Nederland.

Een woordvoerder van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bevestigde dinsdag dat de fokkerij in Woerden leeg staat. Kort daarvoor merkte Kamerlid Femke Merel van Kooten van de Partij voor de Dieren al op dat het doodstil is rondom de fokkerij, waar voorheen een hoop gepiep en geblaf te horen was. Volgens een collega teckelfokker, die informatie verzameld over de broodfokkers, hebben buren in de voorgaande dagen een verhuiswagen en busjes met een Hongaars kenteken gezien.

Lees ook: Teckelliefhebbers boos omdat fokker gewoon door kan gaan

Een redacteur van hondentijdschrift Dogzine zegt contact te hebben gehad met mensen in Hongarije die de twee hondenfokkers zouden hebben gezien. “Er wordt gesproken over 100 tot 150 honden”, zegt de hondenjournalist tegen RTV Utrecht. “Die zouden gehouden worden in heel kleine kattenmandjes. Eigenlijk veel te klein voor zo’n sociale hond als de teckel.”

Beeld: Pixabay / Bovenstaande reportage was eerder te zien in Hart van Nederland