Misdaad

Beruchte oplichter Dave H. slaat opnieuw toe

Victoria uit Eindhoven is enorm ongerust over haar moeder. Het lijkt er sterk op dat zij in de val is gelopen van Dave H., die in de afgelopen achttien jaar al zo’n twintig slachtoffers heeft gemaakt.

Meerdere mensen zijn door hem opgelicht en justitie heeft al vaker geprobeerd hem vast te zetten, met wisselend succes. Ook Hart van Nederland heeft bijna tien jaar geleden al eens aandacht besteed aan de praktijken van deze ‘meesteroplichter’.

H. gaat uitermate sluw te werk. Hij palmt mensen in – zowel mannen als vrouwen – en licht ze vervolgens voor duizenden euro’s op. Bij de vrouwen gaat het vaak zo dat hij spullen aanschaft en op hun naam laat zetten. Als hij vervolgens met de noorderzon vertrekt zitten zij financieel aan de grond.

In het geval van Marlena Frank, de moeder van Victoria, is het zo dat ze samen met Dave H. naar Polen is gegaan op familiebezoek bij haar vader. Die seinde Victoria in dat er iets aan de hand was: haar moeder gedroeg zich niet als haarzelf. Hij vroeg of Victoria uit kon zoeken wie de man die zichzelf ‘Antonio Perez’ noemde werkelijk was. Die zoektocht leidde naar Dave H. en deed alle alarmbellen afgaan.

Marlena heeft sinds begin december niets meer van zich laten horen en heeft haar dochter geblokkeerd in haar telefoon. Bij de familie in Polen zijn ze ook vertrokken en daarom staat ze als vermist gesignaleerd. De politie in Nederland kan echter niks betekenen voor haar, laten ze weten. Marlena is volwassen en is bewust met Dave H. meegegaan.

Denkt u Marlena en/of Dave H. gezien te hebben? Tip ons!