112

Berthie Verstappen over aanhouding B.: 'Een hele opluchting'

Berthie Verstappen noemt de arrestatie van Jos B., de man die ervan wordt verdacht haar zoon Nicky te hebben vermoord, ‘een hele opluchting’. Dat vertelde ze zondagavond in Hart van Nederland. “We hadden het echt niet zien aankomen dat het zo snel zou gaan of misschien wel er ooit van zou komen, maar een hele opluchting.”

Net wanneer misdaadverslaggever Peter R. de Vries haar appt over de moeilijke week die de familie achter rug heeft, komt het verlossende telefoontje. “Ondertussen werden we alle twee gebeld. Peter door de teamleider en ik door de familierechercheur dat we naar het team in Nijmegen moesten komen. Dat zei ons genoeg: we hebben hem,” vertelt Berthie.

Lees ook: Jos B. aangehouden in Spanje

Eenmaal op het bureau in Nijmegen krijgt de familie te horen dat B. is opgepakt in Spanje en daar wordt vastgehouden in een Spaanse politiecel. “We waren er helemaal vanaf, maar ook heel erg opgelucht. We hadden nooit durven dromen dat het zo snel zou gaan.”

‘Antwoorden op al die vragen’

De familie Verstappen hoopt dat B. vast komt te zitten wanneer hij wordt uitgeleverd aan Nederland. Berthie: “En dat hij in ieder geval vertelt wat er gebeurd is, wat hij gedaan heeft. De antwoorden op al die vragen die we hebben.”

LEES HIER ALLES OVER DE MOORDZAAK NICKY VERSTAPPEN