112

Criminele bankmedewerkers tipten bende voor overal 78-jarige vrouw

Medewerkers van een Rabobankfiliaal in Breda tipten een bende overvallers om een 78-jarige vrouw te beroven. De politie vermoedt dat de dieven waren ingeseind dat de vrouw een groot geldbedrag in cash bij zich had.

De bende sloeg volgens Eindhovens Dagblad meerdere keren op deze manier toe. De corrupte uitzendkracht Lorenzo J. (25) tipte overvallers als klanten veel geld gingen opnemen. Zo werd een echtpaar uit Roosendaal op 7 juli na thuiskomst van de bank door drie mannen beroofd van 20.000 euro. Op 19 juli werd op die manier een 63-jarige Duitser in Venlo beroofd van 100.000 euro. De politie wist op 28 juli een overval in Zundert te verijdelen en arresteerde vijf overvallers plus de bankmedewerker. De bende zit sindsdien vast.

“Uit onderzoek is gebleken dat er door de betrokken bankmedewerkers ook is gezocht naar de financiële gegevens van de 78-jarige vrouw uit Bladel”, aldus de politie donderdag. De vrouwwerd in september van vorig jaar overvallen in haar woning bij het verzorgingstehuis RSZK Kempenland. Ze werd daarbij ook mishandeld. Hoewel ze twee maanden eerder een groot bedrag had opgenomen, was er op dat moment geen geld meer in huis.

De politie is nog op zoek naar de overvallers.

Redactie/ANP