Opmerkelijk

Belastingdienst blundert na dood baby Silvan uit Zwolle

Iris en Tim uit Zwolle zijn precies een maand na de dood van hun baby Silvan nog maar nauwelijks in staat hun enorme verlies te bevatten. Dat de Belastingdienst een week na zijn overlijden al met een brief komt over teveel ontvangen kinderopvangtoeslag, is tot daar aan toe. Maar als ze later die maand opnieuw een bedrag krijgen gestort en bovendien een botte hork van de fiscus aan de lijn krijgen, is de maat vol. Iris dient een klacht in en eist excuses van de blunderende Belastingdienst.

De 4,5 maand oude Silvan overleed in zijn slaap op het kinderdagverblijf. Wiegedood, zo blijkt later. “Het had ook hier thuis kunnen zijn gebeurd”, zegt Tim. “We nemen het kinderdagverblijf dan ook absoluut niets kwalijk. Maar we hebben zo veel extra stress gekregen door dat geblunder.”

De Belastingdienst laat in een reactie weten dat ze wegens hun geheimhoudingsplicht niet inhoudelijk op individuele gevallen mogen reageren. “We hebben via Facebook excuses aangeboden voor de gemaakte fouten en willen in gesprek met de ouders over het herstellen ervan. Vandaag hebben we daarom telefonisch contact gelegd met hen”, aldus een woordvoerder.