112

Balkon valt van appartement af in Groningen

Aan de Westindischekade in Groningen is woensdagochtend een balkon naar beneden gekomen. Het viel naar beneden vanaf de tweede etage.

Er zijn geen gewonden gevallen. Het balkon ligt ook niet op straat, maar rust op het balkon op de eerste verdieping.

Doffe dreun

Bewoner Pieter Douma vertelt bij RTV Noord dat hij een doffe dreun hoorde. “Om tien voor zes moest ik even naar de wc en toen wilde mijn kat naar het balkon. Op dat moment zag ik dat ik geen balkon meer.”

Hij is behoorlijk geschrokken. “Ik had al twijfels over het balkon. Ik woon hier nu drieënhalf jaar en ik zag dat het balkon steeds meer begon te hangen. Ik heb dat wel eens aangegeven bij Lefier, maar die zeiden dat er niks kon gebeuren.”

Slechte staat

Volgens andere flatbewoners zijn andere balkons aan het gebouw ook in slechte staat. “Als je van onder naar boven kijkt, zie je steeds meer ruimte ontstaan tussen de muur en de balkons. De balkons daar boven komen steeds meer naar voren.”

Volgens huurbedrijf Lefier is het “een onaangename verrassing”, vertellen ze bij de lokale zender. “Dit was voor ons ook schrikken vanmorgen. We hebben 312 woningen met dit soort balkons. In 2014 hebben we onderzoek laten doen naar de staat van de balkons. Kort geleden is deze flat van binnen gerenoveerd.”

Hoogwerker

Er is toen alleen niet gekeken naar de balkons. “Maar ze worden wel door ons onderhouden. We nemen nu gelijk maatregelen. Er staat al een hoogwerker en alle balkon worden gestut. De deuren naar de balkons worden afgesloten, zodat niemand er nog op kan.”

Beeld: Persbureau Meter