Politiek

Arie Slob: 'Oplossing VMBO Maastricht moet leerling voor leerling'

Minister Arie Slob (Onderwijs) sluit niet uit dat cijfers die leerlingen voor het centraal examen op het VMBO Maastricht hebben gehaald worden gehandhaafd. Slob benadrukt wel dat er per leerling moet worden gekeken wat er nog moet gebeuren om aan de eisen voor het diploma te voldoen.

Ook wordt momenteel gekeken of de cijfers van de centrale examens “rechtmatig” tot stand zijn gekomen. De minister hoopt woensdag meer duidelijkheid te kunnen geven.

Lees ook: Tientallen leerlingen VMBO Maastricht voeren actie

Volgens Slob wordt het maatwerk: “Leerling voor leerling.” Hij geeft aan dat het laatste woord over het schoolbestuur nog niet is gesproken. “Externe partijen moeten de verantwoordelijkheid krijgen om dit netjes voor alle leerlingen af te wikkelen.” Slob benadrukt dat er snel duidelijkheid moet komen.

Enkele tientallen boze leerlingen van de VMBO Maastricht voeren maandagochtend actie voor de Portamosana School in Maastricht. Ze protesteren daarmee tegen de gang van zaken rond de eindexamens.

Falen

Dagblad De Limburger heeft maandag een paginagrote oproep geplaatst om de scholieren van de school te steunen. De hoofdredactie van de krant schrijft dat de leerlingen niet het slachtoffer mogen worden van het falen van de school en de onderwijsinspectie.

Lees ook: Oproep: ‘Geef 354 scholieren VMBO Maastricht hun diploma’

“Geef deze leerlingen hun diploma”, staat er met grote letters op de voorpagina. “Dat is in strijd met de regels. Maar het ongeldig verklaren van de examens is een maatregel die buiten iedere proportie is.”

ANP/Redactie