Opmerkelijk

Al acht jongens uit Thaise grotten gered

Duikers hebben maandag nog vier jongens gered uit het grottenstelsel van Tham Luang in het uiterste noorden van Thailand. Zondag konden de eerste vier met veel moeite uit de grotten worden geloodst. De reddingsactie wordt dinsdag hervat.

De reddingsoperatie duurt naar verwachting tot en met dinsdag of misschien woensdag. De jongens moeten onder begeleiding van twee professionele duikers voor een groot deel in het donker in nauwe ruimten en onder water naar de uitgang. Ze krijgen daarvoor kalmerende middelen, meldden plaatselijke media.

Tijdlijn: Zo verliep de reddingsactie van de dertien voetballertjes en hun coach

De Thaise minister van Binnenlandse Zaken, Anupong Paojinda, zei dat maandag dezelfde duikers zijn ingeschakeld als de voorafgaande dag. Dat is omdat die nu ervaring hebben met wat ze te doen staat.

Nog vier

Nog steeds zitten vier jongens en een voetbalcoach in de grot. Ze raakten twee weken geleden ingesloten door water dat de uitgang van de grot blokkeerde na regens. De groep die bestaat uit een jeugdvoetbalteam en hun trainer werd vermist, tot afgelopen week duikers de uitgeputte en hongerende jongens in een afgelegen holte in de grotten traceerden.

Lees hier alles over de reddingsactie in Thailand

ANP