112

Ravage en achtervolging na ramkraak bij kledingwinkel in Waalwijk

Een ramkraak op een kledingwinkel aan de Stationsstraat in Waalwijk heeft woensdagnacht een grote ravage veroorzaakt. Kort daarna werd een grootscheepse achtervolging ingezet.

Rond 04:00 uur krijgt de politie een melding binnen van een getuige die heeft gezien dat een auto de winkel was binnengereden. Twee mannen halen spullen uit de winkel en laden deze in de auto. Daarna gaan ze er op hoge snelheid vandoor. De getuige kan nog net op tijd het merk, type en een deel van het kenteken van de auto vastleggen en deelt deze informatie met de politie.

Achtervolging

Kort daarna zien agenten de bewuste auto rijden op de Midden-Brabantweg. De achtervolging wordt ingezet, maar de overvallers zijn de agenten te snel af. In het centrum van Tilburg wordt de auto door andere agenten opnieuw gespot. Een politiehelikopter is hangt inmiddels boven het gebied en heeft de vluchtauto in het vizier.

Op de vlucht

Opnieuw wordt de achtervolging ingezet, waarna de bestuurder van de auto in de buurt van de Sint-Josephstraat de macht over het stuur verliest en tegen een geparkeerde auto tot stilstand komt. Een verdachte kon direct worden aangehouden. De andere inzittende sloeg op de vlucht, maar werd uiteindelijk in de tuin van een woning alsnog in de kraag gevat.

Beide mannen, een 23-jarige Tilburger en een 21-jarige Hagenaar, zijn naar het bureau gebracht. In de auto werden zakken met kleding gevonden.

Beeld: Reality Photo