112

Aanhoudende droogte zorgt voor flink aantal natuurbranden

De brandweer is zondagavond laat met groot materiaal uitgerukt voor een natuurbrand op de Brunsummerheide. In het Limburgse natuurgebied stond een stuk heide van 25 bij 25 meter in brand. De brandweer kon niet voorkomen dat er uiteindelijk 6000 vierkante meter in vlammen opging. Door de aanhoudende droogte heeft de brandweer de handen vol aan natuurbranden.

Lees ook: Piet Paulusma: ‘Ga gepast om met water en geen vuur in de natuur’

In het eveneens Limburgse Echt heeft brand een groot deel van een korenveld verwoest. Het veld aan de Gebroekerdijk met tarwe is vier hectare groot en ligt tegen een bosrand, meldt de brandweer. Rond 15.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

Lees ook: Heidebrand op militair oefenterrein in Oldebroek

Op het schietterrein van het Artillerie Schietkamp bij het Gelderse Oldebroek heeft zondag ook een grote heidebrand gewoed. De veiligheidsregio meldde aanvankelijk dat de brand veroorzaakt was door een schietoefening, maar volgens het ministerie van Defensie is er op zondag niet geoefend en gebeurt dat ook niet met pyrotechnische middelen in tijden van droogte. Het zou wel kunnen dat er nog munitie lag van een eerdere oefening. Maar de oorzaak van de brand is nog onbekend.

ANP