17-jarige Hessel gehuldigd voor redden neergestoken huisarts Loosdrecht

De 17-jarige Hessel ten Holter is gehuldigd voor zijn heldendaad, die hoogst waarschijnlijk, het leven redde van een neergestoken huisarts in Loosdrecht. De tiener zat op zijn fiets toen hij het hulpgeroep hoorde vanuit een openstaande raam bij een huisartsenpraktijk.

De jongen zag door de lamellen dat er een man met een mes naast een huisarts stond, hij twijfelde geen moment. Door een openstaande raam wist Hessel snel naar binnen te komen. Eenmaal binnen schrok de dader van zijn aanwezigheid dat hij het op het rennen zetten. Tegen RTL Nieuws zegt hij: ””De man schrok van mij en vluchtte direct”, vertelt Hessel. “Ik heb verder niets hoeven zeggen. Het was echt een gelukje.”

De dader, een 34-jarige man uit kon later die dag aangehouden worden door de politie. Hij had de huisarts drie keer in zijn nek gestoken. Het slachtoffer is buiten levensgevaar en maakt het naar omstandigheden goed. De 17-jarige redder heeft nog geen contact gehad met de arts, maar is blij dat het beter met hem gaat. De jongen wordt bedolven onder berichtjes via sociale media. ”Ik heb nog nooit zo veel appjes, telefoontjes en Facebookberichtjes gehad.”

Trots

Voor zijn heldendaad werd de jongen gehuldigd door de burgemeester van Wijdemeren, waar Loosdrecht onder valt. Op dezelfde dag werd er Andrei, een andere held uit de gemeente, gehuldigd.

Andrei zag het vanaf zijn balkon in Kortenhoef hoe een auto in het water belandden. Net als Hessel bedacht zich geen moment en ging over tot actie. Hij dook in het water en door zijn snelle ingrijpen mankeert de bestuurder helemaal niets.

Locoburgemeester Jan-Jaap de Kloet: ”Ik ben trots op deze twee inwoners van Wijdemeren. Ze gingen in een moeilijke en gevaarlijke situatie meteen over tot actie. Zonder hun kordate handelen hadden beide situaties heel anders kunnen aflopen.”

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.