Opmerkelijk

Kinderen knutselen kerstkaarten voor bewoners in zorginstelling Soest

Leerlinge Roos (9) uit Soest doet dit jaar met de 2e Van der Huchtschool voor het eerst mee aan de Grote Kerstkaartenactie van het Ouderenfonds. Zij en haar medescholieren schreven mooie kerstgedachtes en knutselden samen tientallen kerstkaarten.

Maandag bracht Roos deze kerstkaarten, samen met de andere leerlingen, juf Linda en een postbezorger, naar een zorginstelling in Soest en gaven zij de kaarten zelf aan de ouderen. En zij zijn dolgelukkig met de kaartjes.

Kaartjes vanuit de hele wereld

De Grote Kerstkaartenactie, die dit jaar voor de vierde keer wordt gehouden, mag met recht ‘groot’ genoemd. De ouderen krijgen kaartjes uit de hele wereld, van onder meer leerlingen van Noorse basisscholen, Nederlandse expats in Canada en Curaçao, en padvinders uit Frankrijk.

In Nederland doen behalve de 2e Van der Huchtschool 1300 basisscholen mee aan de Grote Kerstkaartenactie. Ze stonden er niet alleen voor: de leerlingen werden in hun schrijfsels geholpen door kinderboekenschrijvers Manon Sikkel, Jozua Douglas, Mirjam Oldenhave en Janneke Schotveld.