Gezondheid

Zesjarige Jimmy viert einde van chemotherapie met een dansje

Jimmy Spagnolo uit Pittsburgh heeft de dag van zijn leven gehad. Na jaren vechten tegen kanker en vele chemokuren verder is het jonge jochie eindelijk klaar met zijn behandeling, en dat viert hij met een uitbundig dansje.

Dit weekend mocht Jimmy het einde van zijn behandeling vieren, zoals dat traditie is bij het kinderziekenhuis in de Amerikaanse stad; door het luiden van de bel in het ziekenhuis. ‘Het luiden van de bel kan bij mensen zoveel emoties oproepen, bij sommige mensen springen de tranen in de ogen, anderen halen er juist kracht uit, verklaart het ziekenhuis in een Facebookpost die inmiddels al meer dan 240 000 keer is bekeken.

Toen de kleine Jimmy pas vier maanden oud was kregen hij en zijn ouders te horen dat hij een inoperabele hersentumor had. Sindsdien is het een komen en gaan bij het ziekenhuis. De tumor in zijn hoofd is nog niet helemaal weg maar volgens de doktoren kan Jimmy wel met de tumor leven als deze niet meer groter wordt.

Jimmy finished a yearlong chemotherapy treatment yesterday and rang the bell with his family and the staff to celebrate. The bell signifies so many emotions – it can signify the sound of tears, strength, fear, courage, doubt, satisfaction, relief and happiness all coming through as one as people around them cheer this accomplishment. The sound of that bell resonates in more ways than one. The emotion in the room is just unbelievable. You can help kids like Jimmy! Donate today at www.givetochildrens.org/donate.Follow his journey at I'm praying for Jimmy Spagnolo.

Posted by UPMC Children's Hospital of Pittsburgh on Friday, February 3, 2017