Opmerkelijk

Youtuber Nienke (19) uit Almelo warm onthaald door uitzinnige Braziliaanse fans

De 19-jarige Nienke Helthuis uit het Overijsselse Almelo is net terug van een even bizarre als onvergetelijke reis. De YouTuber werd in São Paolo, Brazilië, onthaald door duizenden uitzinnige fans.

Inmiddels heeft Nienke ruim 760.000 abonnees op haar YouTube-kanaal en worden haar filmpjes miljoenen keren bekeken, ze verdient er een leuke boterham mee. Ze werd groot door de video’s waarin ze Braziliaans Portugees probeert te spreken. Reden voor een Braziliaans evenementenbureau om haar uit te nodigen in miljoenenstad São Paulo. Ze ging erheen met haar vader Ronald.

De ene fan begon te huilen toen die Nienke zag en de ander had er een 4 uur durende vlucht op zitten, alleen maar om haar in het echt te kunnen zien. Ook was ze te gast in één van de grootste Late Night shows van Brazilië; The Noite com Danilo Gentili. Daarbij werkte ze ook nog eens samen met allemaal mede-YouTube-sterren uit Brazilië.

Na een enerverende trip keerden Nienke en haar vader woensdag terug in Nederland. Nu de jetlag wat weggezakt is, vroeg Hart van Nederland Nienke vrijdag het hemd van het lijf over haar ervaringen in São Paolo, het celebrity-bestaan, het ontmoeten van haar fans en het geheim van haar succes.