Wiebe ziet de hele wereld zonder een cent uit te geven

Van een kamelenrace met een sjeik tot aan slapen in de auto. Wiebe Wakker maakte al van alles mee in zijn reis rond de wereld zonder geld.

Hij vertrok een jaar (en zo’n 40.000 kilometer) geleden met zijn elektrische auto vanuit Haarlem richting Australië. Dit wilde hij kriskras door de wereld doen en zonder geld op zak: “Stroom heb je tenslotte overal.”

“Mensen kunnen een slaapplaats opgeven. Als ik dan een plek nodig heb dan ga ik daarheen”, vertelt Wiebe, die nu in Dubai zit.


‘Ik werd uitgenodigd voor een kamelenrace en een traditioneel huwelijk’


Met zijn reis wil hij laten zien dat je ver kan komen met een elektrische auto. “Duurzaamheid interesseert me al heel lang en roadtrippen vind ik geweldig”, aldus Wiebe. “Ik wilde iets anders dan net zoals iedereen met een backpack op pad.”

 

Elektrische auto

Behalve slapen en eten, moet hij ook iedere dag zijn auto opladen. “Stroom is zo goed als overal gelukkig. Ik kan mijn auto gewoon opladen met een huis-tuin-en-keukenoplader.”

Inmiddels heeft hij een hoop ‘lieve’ mensen ontmoet en maakt hij de bijzonderste dingen mee. “Vorige week werd ik door een sjeik uitgenodigd om mee te gaan naar een kamelenrace en om een traditioneel huwelijk bij te wonen”, zegt hij terwijl hij tussendoor ook nog gewoon in de auto heeft moeten slapen.

Eind dit jaar hoopt hij zijn eindpunt Sydney te bereiken, maar het is ook nog mogelijk om door te gaan naar het Amerikaanse continent. “Dat zie ik dan wel weer. Ik denk dat ik dan mijn vrienden teveel ga missen.”