112

Vriend Joran van der Sloot: 'Wij hebben schedel Natalee in grot verbrand'

John Ludwick, een maat van Joran van der Sloot, vertelt in de docuserie The Disappearance of Natalee Holloway dat Joran hem 1500 dollar betaalde om de stoffelijke resten van de Amerikaanse tiener Natalee te laten verdwijnen.

Volgens Ludwick betaalde Van der Sloot hem om het lichaam van Natalee samen met hem op te graven, haar schedel te verbranden zodat er geen haarresten zouden achterblijven en vervolgens haar botten en schedel te vermalen.

Ludwick deed zijn ontboezeming op camera, nadat hij zijn verhaal nietsvermoedend deed tegen een informant van privédetective TJ Ward. Ward is degene die Natalee’s vader Dave bijstaat in de gedocumenteerde zoektocht naar wat er met zijn dochter is gebeurd. Ward confronteerde Ludwich met zijn verhaal, waarop laatstgenoemde akkoord ging om alles op camera te vertellen.

Eerder vonden Dave en Ward al botresten, die nu worden getest op DNA. Het Openbaar Ministerie van Aruba verwacht hier niet veel van, ook omdat er eerder al botresten werden gevonden die niets met Natalee te maken bleken te hebben.

Natalee (18) verdween in mei 2005 spoorloos tijdens een vakantie met studievrienden op Aruba. Ze werd voor het laatst gezien in gezelschap van Joran. Hij zit in Peru voor de moord op de studente Stephany Flores een gevangenisstraf van 28 jaar uit.