112

Verdachten woningoverval Diemen opgepakt in Amsterdam-West

De politie heeft vanmiddag bij het Erasmuspark in Amsterdam-West twee verdachten van 35 jaar opgepakt van een woningoverval in Diemen, eerder vandaag.

Twee mannen hebben vanmiddag rond 15.30 uur een woning aan Zeezigt in Diemen overvallen. Er was op dat moment één bewoner thuis. Bij de overval werd de woning overhoop gehaald. De politie startte direct een groot onderzoek. Via Burgernet werd gevraagd uit te kijken naar de twee daders.

Om 16.00 uur ziet een motoragent de twee mannen rijden en het valt hem op dat ze zich nerveus en verdacht gedragen. Als de motoragent de auto wil natrekken, maken de mannen een verkeersovertreding waarna ze de auto parkeren. De motoragent vraagt voor de zekerheid om assistentie en houdt de twee inzittenden staande. Als twee extra agenten ter plaatse komen en de mannen om legitimatie vragen, ziet de motoragent een vuurwapen onder de auto liggen. Daarop worden beide mannen (beide 35) direct aangehouden.

Bij het onderzoek aan de auto vinden de agenten kort daarna nóg een vuurwapen. Beide wapens zijn in beslag genomen. De mannen zitten nog vast en worden verhoord.

Beeld: Anne Kruijsen/Hart van Nederland