112

Verdachten homomishandeling melden zich

Vier verdachten die betrokken zouden zijn bij de mishandeling van twee homo’s in Arnhem hebben zich gemeld bij de politie. Het gaat om drie jongens van zestien jaar en een jongen van veertien, zei een woordvoerder van de politie maandag.

De jongens hadden zich zondagavond laat al gemeld. Al eerder die avond had de politie een veertienjarige jongen uit Arnhem aangehouden en een twintigjarige man uit Gennep. In totaal zitten nu zes mensen vast. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De slachtoffers van de mishandeling reageren verheugd. “Wij zijn erg blij dat de verdachten zichzelf hebben gemeld bij de politie”, aldus Jasper Vernes – Sewratan. In de nacht van zaterdag op zondag  liepen Jasper en Ronnie hand in hand over de Nelson Mandelabrug toen ze werden uitgescholden door een groepje passerende jongeren. Het stel werd vervolgens mishandeld. Een van de slachtoffers werd geslagen met een betonschaar in zijn gezicht en verloor daardoor enkele tanden.

De verdachten hadden zich zondag al gemeld. Al eerder had de politie een veertienjarige jongen uit Arnhem aangehouden een een twintigjarige man uit Gennep. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

 

De politie roept getuigen op zich te melden. Ook wordt nog gezocht naar camerabeelden.

ANP/Redactie