112

Overvallers volgen truck naar stil gebied

Overvallers hebben rond 04.00 uur een met kleding geladen truck achtervolgd van Wijchen bij Nijmegen naar Boven-Leeuwen, ruim 15 kilometer verderop. In een stil gebied in Boven-Leeuwen reden zij met drie auto’s de chauffeur klem en bedreigden hem met een vuurwapen. Toen de politie kwam, waren de overvallers alweer weg. Of ze iets hebben buitgemaakt, wilde een politiewoordvoerder maandag niet zeggen.

De chauffeur kreeg volgens de politie in de gaten dat de drie auto’s achter hem bleven rijden. Hij sloeg alarm, maar kon niet precies zeggen waar hij op dat moment reed. Daarom duurde het ruim tien minuten voor de politie hem vond. De chauffeur bleef ongedeerd. Volgens de eigenaar van het bedrijf voor wie hij een lading vervoerde is er door de overvallers in de lucht geschoten.

In september vorig jaar had in hetzelfde gebied een vergelijkbare overval plaats. Toen haalden de later gearresteerde overvallers een partij cocaïne met een straatwaarde van ruim 15 miljoen euro uit een met bananenpulp geladen vrachtwagen. De politie kan nog niks zeggen over een eventueel verband tussen beide overvallen.