112

Slachtoffer online-shaming schrijft hulpboek na ervaringen

Nikki Lee Janssen uit Medemblik had een onbezorgd leventje. Maar haar wereld stortte volledig in toen ze ontdekte dat haar pikante filmpje begin dit jaar op Dumpert.nl terecht kwam. Het filmpje werd binnen een dag bijna een miljoen keer bekeken.

De 27-jarige Nikki bleek slachtoffer te zijn van een hacker. De hacker kwam in haar dropbox en verspreidde pikante privéfoto’s van haar, toen ze niet inging op zijn eisen. De dader is nog steeds spoorloos, maar Nikki heeft wel een rechtszaak aangespannen tegen de website. De uitspraak van die zaak is op 19 januari.

Maar Nikki wil meer doen tegen tegen online-shaming. Ze wil ook anderen helpen die ook slachtoffer zijn geworden van sex-tortion, door middel van een zelfgeschreven boek wil de Medemblikse andere meisjes behoeden voor hetzelfde probleem. In het boek staan niet alleen de naakte feiten en cijfers maar ook handige tips om wat je kan doen als je ooit in dezelfde positie beland als Nikki Lee. Zij is namelijk niet de enige vrouw die met deze nieuwe, maar zeer heftige vorm van criminaliteit in aanraking komt. In het boek wordt ook het woord gegeven aan drie professionals die elk vanuit hun expertise een blik werpen op online-shaming/afpersing.

Om het boek te kunnen publiceren moet er nog wel geld ingezameld worden. U kunt hier Nikki Lee helpen.