Rouwen om verongelukte kanovaarders

Zondag zijn bij roeivereniging Jason de deuren geopend voor leden die willen rouwen om de twee mannelijke slachtoffers die gisteren om het leven zijn gekomen bij het kano-ongeluk.

Als een mokerslag kwam gisteren bij de roeivereniging het nieuws binnen toen bleek dat twee van de vijf roeiers om het leven waren gekomen nadat de kano was omgeslagen. “Het is voor ons onwerkelijk. Het waren alle vijf zeer ervaren roeiers, drie hadden zelfs specifieke papieren. Het is voor iedereen mogelijk om vandaag en komende week het condoleance te tekenen. Tot na de begrafenis zijn alle activiteit afgelast. Er zijn geen trainingen, wedstrijden of andere activiteiten”, aldus Erik Metz, voorzitter van de roeivereniging.

Zaterdag in de loop van de dag werden twee, beiden Arnhemmers, van 60 en 71 jaar, levenloos in het water aangetroffen. De andere drie inzittenden, twee mannen van 47 en 49 uit Arnhem en een 48-jarige vrouw uit Doorwerth zijn zaterdag overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw kon zaterdag na behandeling weer naar huis.

De politie onderzoekt de precieze oorzaak en toedracht van het ongeval. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Landelijke Eenheid.

Bovenstaande video werd zaterdag in Hart van Nederland uitgezonden.