112

'Waarom werd Willianne uit Ede vermoord?'

De rechtszaak tegen Thomas B. is woensdag begonnen. Hij wordt verdacht van de gewelddadige moord op de 19-jarige Willianne van Stempvoort uit Ede. B. is zelf niet aanwezig in rechtbank, hij zit al wel in voorarrest.

Op 8 november vorig jaar wordt het levenloze lichaam van Willianne aangetroffen in een woning aan de Agnietendaal. Dit is het huis waar zij woonde met haar moeder en zus. De politie is de 21-jarige B. al snel op het spoor. Hij zou haar hebben vermoord door haar te wurgen en op haar hoofd te slaan.

Tot op de dag van vandaag blijf het een raadsel waarom Willianne van Stempvoort werd vermoord. “Het is totaal onduidelijk waarom ze dood moest. Ik had zelfs nog nooit van die Thomas gehoord”, zegt een van haar vrienden voorafgaand aan het proces.

B. was wapenverzamelaar

B. staat bekend als een groot liefhebbers en verzamelaar van wapens. De politie houdt de verdachte een dag later aan. Bij een inval in zijn woning aan de Veenderwe wordt er met groot materieel uitgerukt.

Bij de verdachte wordt een kleine hoeveelheid explosieve stoffen aangetroffen. Daarom wordt ook de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ingeschakeld om het huis te doorzoeken. “We hadden aanleiding te denken dat het om explosieven ging, maar dat bleek niet zo te zijn”, aldus een politie na de inval.

http://www.kijk.nl/video/YSeX0BvzJpfA?autoplay=0