Dieren

Automobilist rijdt paard en wagen kanaal in

Een hard rijdende automobilist heeft zondagochtend voor paniek gezorgd op de Westdijk in Westbeemster, toen hij een paard met wagen passeerde.Rond half twaalf passeerde een auto met aanhanger op dusdanig hoge snelheid dat het paard op hol sloeg, van de dijk af sprong en in het kanaal belandde.

Daarbij nam hij de menwagen en berijders met zich mee. Paard en wagen moesten door de brandweer uit het kanaal gehaald worden. Het dier is er met lichte verwondingen vanaf gekomen, maar is behoorlijk geschrokken. Net als de twee berijders van de menwagen.

De automobilist is doorgereden. De politie heeft de zaak in onderzoek; de bestuurder zou rijden in een zwarte bestelbus met groene letters erop en een aanhangwagen voor fietsvervoer.

De inzittenden roepen alle automobilisten op om extra voorzichtig te zijn als ze paarden passeren. “Zeker op een smalle dijkweg moet je oppassen als je een paard wil passeren,” aldus de zus van een van de inzittenden. “Doe dat vooral rustig en geef geen extra gas bij, want daar schrikken paarden van. Het kan behoorlijk verkeerd aflopen als een paard in paniek raakt.”

 

Maandagavond vertellen de betrokkenen in Hart van Nederland over het ongeval.