'Overleden Dean had CT-scan moeten krijgen'

Een emotionele dag bij de rechtbank Maastricht. Daar stond dinsdag kinderarts Magda S. in het beklaagdenbankje omdat ze in mei 2013 zo nalatig en onzorgvuldig zou hebben gehandeld dat de 10-jarige Dean Weerts in mei 2013 het leven liet. Het Openbaar Ministerie eist een straf van zes maanden voorwaardelijk en een geldboete van 5000 euro.

De jongen uit het Limburgse Born belandde bijna 4 jaar geleden in ziekenhuis Orbis in Geleen met hevige hoofdpijn. Hij zag dubbel en schreeuwde het soms uit van de pijn. En toch vond kinderarts Magda S. het niet nodig om verder in te grijpen.


>Bericht gaat verder onder de video

http://www.kijk.nl/video/vNwIiSgdUVHH?autoplay=0


CT-scan

Volgens een expert had de kinderarts eerder aan de bel moeten trekken en een CT-scan laten maken. In plaats daarvan deed Magda S. het als als een migraine aanval en vond het niet eens nodig om een scan van zijn hoofdje te maken, ondanks aandringen van Deans ouders. Tot het opeens helemaal mis gaat en de jongen een hartstilstand krijgt. Pas dan blijkt de werkelijke oorzaak van de hoofdpijnen: Dean blijkt een week eerder een hersenbloeding te hebben gehad. Artsen kunnen niets meer voor hem doen en binnen een week sterft de tiener.

Tijdens de rechtszaak maakte de vader van Dean gebruik van zijn spreekrecht. Hij hield een emotioneel betoog. Dat en meer vanavond in de late editie van Hart van Nederland.