112

Ouders slachtoffer (11): 'Je blijft ontkennen dat hij het is'

De 11-jarige Ruben, die zaterdagmiddag werd aangereden op de snelweg A44 bij Oegstgeest, had een verstandelijke beperking. Hij was ontsnapt uit de tuin van zijn ouders. “We hadden schrikdraad om ons hek heen om dit te voorkomen. Je voelt gewoon alsof je gefaald hebt”, vertellen zijn ouders aan Omroep West.

Het jongetje had het verstandelijk vermogen van een kind van drie. “Ruben was hier op het terrein aan het spelen. We hadden hem opgehaald bij de zorginstelling, waar hij doordeweeks verblijft”, vertelt vader Aad aan Omroep West. “Sinds oktober zit hij op een gesloten afdeling. Hij kan niet op zichzelf naar buiten. Hij kent geen gevaar. En dat is ook wel gebleken.”


‘Hij kent geen gevaar. En dat is ook wel gebleken’


Ruben maakte vroeger alles kapot in huis. Zo at hij gordijnen op of beet in de bank. Toen dacht ik: wat moeten de mensen wel niet denken? En nu denk ik van: het is Ruben zijn bank. En ik wil hem niet meer kwijt. Waar heb ik me toen druk over gemaakt? Als hij het naar zijn zin heeft bij ons, bijt hij die bank toch gewoon kapot! Gelukkig kan ik wel zeggen: hij heeft een mooi leven gehad.”

De video hierboven was eerder te zien bij Hart van Nederland.