112

Onur pleegt zelfmoord door naaktfoto

De politie onderzoekt de zelfmoord van de 14-jarige Onur uit Enschede afgelopen zondag. De jongen maakte een eind aan zijn leven nadat er op Instagram een naaktfoto van hem verscheen.

Het verhaal zorgde voor flinke opschudding onder de leerlingen van de school waar Onur op zat. Gisteren kwamen jongeren massaal voor het huis van zijn ouders samen om steun te betuigen.

Maandagmiddag is er op zijn school een bijeenkomst waarbij slachtofferhulp aanwezig is. Volgens de directeur is de verslagenheid groot.

‘Doe normaal’, Ey Onur, Onur!’.

Laatste appje van Onur’s vriendin naar Onur

Volgens verschillende media typte Onur vlak voor zijn dood aan z’n vriendin: ‘K heb van je gehouden mij baby’.  Twee minuten later gevolgd door: ‘Ik ga nu doei. Je kan sturen wat je wil, het heeft geen nut…’ Dan nog twintig hartjes. Zij appt in paniek terug, 8 berichten in een minuut tijd: ‘Doe normaal’. En: Ey Onur, Onur’. Maar er kwam geen antwoord meer.

Digitaal onderzoek

De politie is momenteel bezig met zowel een online als een offline-onderzoek naar de dood van de 14-jarige jongen. Er worden mensen uit de omgeving van de jongen gehoord, en daarnaast vindt er een digitaal onderzoek plaats. Onur kwam tot zijn daad vlak nadat een naaktfoto van hem op Instagram werd geplaatst.

“Zo’n onderzoek kost tijd en daarin trekken we nauw samen op met Openbaar Ministerie”, aldus de politie. “We vinden het belangrijk om te benadrukken dat er in de omgeving van de jongen veel minderjarigen zijn, maar het bieden van hulp aan deze jongeren is op dit moment ook heel belangrijk.”

Terughoudend

De politie zegt terughoudend op te treden vanwege de leeftijd van de jongen en de impact op leeftijdsgenoten. “Het onderzoek zal de politie in stilte uitvoeren. Dat betekent dat er niet voortdurend gereageerd wordt op geruchten, of dat er tussentijds een update wordt gegeven. Als de politie het onderzoek heeft afgerond, neemt het Openbaar Ministerie een beslissing over de zaak.”

Hulp nodig?

Dan kun je contact opnemen met Stichting 113Online via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113online.nl.