Nog veel vragen over dood Wilbert Ingenpass

De politie is er nog niet uit wat de toedracht is geweest tot de dood van de 50-jarige Wilbert Ingenpass uit Blitterswijck. Diverse scenario’s worden nog altijd onderzocht, nu een misdrijf niet met 100% zekerheid is vast te stellen, maar andere mogelijkheden evenmin.

Van vrijdag 3 maart tot en met maandag 6 maart is onder leiding van de rechter-commissaris onderzoek verricht in de woning aan de Jan Franssenstraat in Blitterswijck. Op 3 maart is daar de 50-jarige bewoner dood aangetroffen in de kelder. Er zijn sporen in beslag genomen en die zijn voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd.

Daarnaast is er ook een tactisch onderzoek, zoals het bekijken van camerabeelden die zijn opgevraagd bij inwoners in Blitterswijck. Het gaat om vele honderden uren aan beeldmateriaal, dat wordt bekeken. Maar ook zijn er gegevensdragers uit de woning meegenomen voor onderzoek, onder andere computer en telefoons.

Sectie op lichaam

Over de uitslag van de sectie, die verricht is op het lichaam van het slachtoffer, kan omwille van het onderzoeksbelang nog geen nadere mededeling gedaan worden.

Het is voor de politie op dit moment nog niet duidelijk of er sprake is van een misdrijf, omdat ook nog steeds andere scenario’s mogelijk zijn. Om tunnelvisie in het onderzoek te voorkomen, worden alle mogelijke scenario’s nagelopen en uitgebreid onderzocht. Daarom is een Team Grootschalige Opsporing gestart, dat in nauw contact staat met de Officier van Justitie en dagelijks aan het onderzoek werkt.

Wijkagent zoekt meer informatie

Meerdere malen heeft de politie opgeroepen om informatie door te geven over deze zaak. Twee personen hebben zich gemeld met tips over het incident. Daarnaast hebben verschillende inwoners van Blitterswijck zich bij wijkagent Jan Krouwel gemeld. “Inwoners kennen mij, en weten mij ook te vinden als het gaat om deze zaak in een klein dorp. Ik roep dan ook iedereen op om alles bij de politie te melden, hoe klein of onbenullig het ook lijkt. Ik ben telefonisch bereikbaar via 09008844”.