112

Mishandelde homo's gesteund door #handinhand-mars

Een homoseksueel echtpaar, dat afgelopen zaterdag op de Kerkstraat in Amsterdam werd aangevallen en mishandeld, voelt zich enorm gesteund door de vele reacties en de protestmars die woensdagavond in de hoofdstad wordt gehouden. Dat hebben ze aan de redactie van Hart van Nederland laten weten.

Het stel hield aan de mishandeling verschillende blauwe plekken, een blauw oog en een gescheurde lip op. Het incident gebeurde op dezelfde avond als de ernstige mishandeling in Arnhem.

Daarbij werden slachtoffers Jasper en Ronnie door een groepje jongeren aangevallen. Ook in Eindhoven werd een homostel slachtoffer van geweld. De Amsterdamse slachtoffers vinden het onbegrijpelijk dat er zoveel geweldsincidenten tegen homoseksuelen plaatsvinden.


‘Ik vluchtte naar Nederland, het is ons nu toch overkomen. Ik zal nooit hand-in-hand lopen met mijn partner’


“Ik ben hier begin jaren tachtig naartoe gekomen als vluchteling en voel me echt thuis in Nederland en in deze stad, Amsterdam. Een land van tolerante mensen. En toch zal ik nooit hand in hand lopen met mijn partner. Ik ben enorm conflict vermijdend, ik wil voorkomen dat ik in een vervelend incident terecht kom. En dan is het ons nu toch overkomen.”

De mannen hebben aangifte gedaan tegen de twee daders. Die zijn mogelijk van Oost-Europese afkomst.

In samenwerking met het politieteam Roze in Blauw hebben de slachtoffers brieven verspreid in de Amsterdamse Kerkstraat, waarin getuigen worden opgeroepen zich te melden. Inmiddels zijn er enkele goede tips bij de politie binnengekomen.