112

Celstraf geëist tegen agent voor misbruik kind

Een heftige hoger beroep-zaak dinsdag in het gerechtshof Arnhem. Daar stonden een 50-jarige man en zijn 41-jarige partner uit Lathum terecht voor het misbruiken van een toen 12-jarige jongen en het maken en in bezit hebben van kinderporno. Tegen beiden is drie jaar cel geëist, waarvan één voorwaardelijk. Het gerechtshof in Arnhem doet naar verwachting over twee weken uitspraak.

De twee mannen, waarvan een voormalig politieagent, zouden de jongen tussen juni 2013 en juni 2015 in Lathum, Limburg en Zandvoort misbruikt hebben. Het stel was goed bevriend met de ouders van het slachtoffer, dat ten tijde van het misbruik tussen de 12 en 14 jaar oud was.

Eerdere veroordeling

Het stel werd in oktober 2016 door de rechtbank veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk. Ook mochten ze een half jaar niet in de buurt van de woning van het slachtoffer komen en moesten ze hem een schadevergoeding van bijna 8400 euro betalen. Ze gingen vervolgens in hoger beroep.

De zaak heeft grote impact op het inmiddels 16-jarige slachtoffer en zijn familie, te meer omdat het stel bevriend was met de ouders van de jongen, er was sprake van vertrouwen, dat met het misbruik hevig is geschaad. Het slachtoffer en zijn vader maakten dinsdag tijdens de inhoudelijke behandeling in hoger beroep gebruik van hun spreekrecht.