112

Evacuatie wegens grote brand in Kapelle

In het Zeeuwse Kapelle worden uit voorzorg 19 woningen in de wijk Overtieringe ontruimd in verband met een grote brand bij een fruitbedrijf aan de Oostambachtweg. Volgens de veiligheidsregio is door de brand de luchtkwaliteit achteruitgegaan en neemt de concentratie koolmonoxide toe. De woningen liggen dicht bij het terrein waar de brand woedt.

De bewoners worden opgevangen in het Van der Valkhotel in Goes.

De brand onstond aan het eind van de middag in een enorme stapel van honderden fruitkisten en is overgeslagen naar een aantal naastgelegen loodsen. Die zijn uitgebrand. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur ook het woonhuis bereikt.

Zestien werknemers die in de loods waren, zijn opgevangen in een café-restaurant. Het gaat volgens de veiligheidsregio om arbeidsmigranten. Uit welk land ze komen is niet bekend.

Bij de brand komt veel rook vrij, die over de aangrenzende woonwijken Jip en Janneke en Overtieringe trekt. In verband met de rookontwikkeling gingen in Kapelle de sirenes af en heeft de veiligheidsregio een NL-alert verzonden. Daarin werden omwonenden ertoe opgeroepen hun ramen en deuren dicht te houden en ventilatie uit te zetten.

Volgens de brandweer is er geen asbest vrijgekomen.