Longfonds blij met rookverbod in wachtrijen

Het Longsfonds is erg blij met het aankomende rookverbod in wachtrijen bij verschillende grote pretparken in Nederland. Vanaf zaterdag is het verboden om een peuk op te steken in een wachtrij voor een attractie in onder andere De Efteling in Kaatsheuvel.

21 pretparken, waaronder, De Efteling, Walibi Holland, en Diergaarde Blijdorp, hebben gezamenlijk besloten om een rookverbod in te stellen voor wachtrijen.  Zo wilt de Efteling een onbezorgde plek voor kinderen waarborgen. Daar past het roken in wachtrijen niet bij, aldus een woordvoerder van de Efteling. Daarnaast wilt de Efteling rookvrije zones creëren in het Sprookjesbos. Dit doet de Efteling naar aanleiding van vragen van bezoekers en de huidige maatschappelijke trends. Op veel andere plekken in de parken is de sigaret nog niet in de ban gedaan.

‘Speeltuin ook rookvrij’

Pretparken zijn niet de enige plekken die rookvrij moeten worden, volgens het Longfonds moeten ook speeltuinen nodig rookvrije plekken worden, dat is de toekomst als het aan het Longfonds ligt. Die toekomst wordt dinsdag een beetje werkelijkheid doordat het Longfonds de speeltuin ‘ ’t Kwekkeltje’ in Rosmalen opnieuw opent waar niet gerookt mag worden. De longen van jonge kinderen zijn kwetsbaar en in volle ontwikkeling en dus is het van belang dat er rookvrije zones komen in speeltuinen.