112

Kogel was niet bedoeld voor Mandy uit Berghem

De politie gaat uit van een verband tussen twee moordpogingen in Oss en Berghem, waarvan twee vrouwen het slachtoffer werden. Er blijkt sprake van een persoonsverwisseling.

De 28-jarige Mandy van der Sluys werd vorig jaar in juli na een verjaardagsfeestje in Berghem in haar hoofd geschoten op een parkeerplaats. De vrouw overleefde de moordaanslag. Uit onderzoek blijkt dat de kogel eigenlijk was bedoeld voor een rijschoolhoudster uit Oss. De rijschoolhoudster werd twee jaar geleden in haar huis beschoten. Ze raakte lichtgewond. Maandagochtend werd hiervoor een 45-jarige man aangehouden in een tbs-instelling in Venray, waar hij vastzat voor een gewapende overval.

Persoonsverwisseling

Al gauw na de liquidatiepoging in Berghem waren er geruchten dat er sprake was van een persoonsverwisseling. De recherche heeft meerdere scenario’s onderzocht en gaat er op basis van het onderzoek vanuit dat de aanslag in Berghem inderdaad niet gericht was op de 28-jarige vrouw uit Oss, maar op de vrouw die in 2015 werd beschoten in haar woning. Voor de aanslag op Van der Sluys is nog niemand aangehouden.