Dieren

Kat Tijger met touw vastgebonden aan auto

Chantal is geschokt en boos. Kat Tijger is woensdagmorgen vastgebonden aan een auto in Dordrecht gevonden. Hij was al twee dagen zoek. “Wat als de auto was weggereden met Tijger eraan? Ik moet er niet aan denken.”

De eigenaresse van de auto wilde woensdagochtend nietsvermoedend wegrijden. Haar buurvrouw, die toevallig kwam aanlopen, zag een blauw stuk touw vastzitten dat onder de auto liep. Ze vertrouwde het niet, ging kijken en hoorde een kat piepen. Ze zag de verslapte kater, onder de auto, bebloed en versuft.

Omdat de kat gewond was, belden de vrouwen de dierenambulance en plaatsten ze een foto op de Facebookpagina van de straat. Chantal zag de foto voorbijkomen, herkende haar Tijger en snelde direct de straat op. “Wat een geluk dat de vrouw mijn kat had zien zitten. Dat was echt een wonder.”

Chantal ging meteen met haar kat naar de dierenarts. Die zag dat Tijger waarschijnlijk een schop of een slag op zijn heup had gekregen. Ook waren er nageltjes uit zijn achterpoot verdwenen. Met een pijnstiller is Tijger weer naar huis gegaan. “Het gaat nu redelijk met hem. Hij ligt al de hele middag te slapen. Wie bindt nou een kat vast aan een auto? Ik kan er niet over uit.”