112

'Homostel deelde de eerste klap uit in Arnhem'

Het homostel dat afgelopen weekend mishandeld is in Arnhem zou volgens de advocaat van de jongeren zelf zijn begonnen met slaan. Dat maakte zijn advocaat Gerald Roethof maandagavond in het tv-programma Pauw bekend.

Een van de jongeren die is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling zondagochtend van een homostel in Arnhem, gaat zelf aangifte doen tegen het tweetal.

Volgens Roethof is zijn cliënt zelf aangevallen door het stel. Hij heeft de politie om camerabeelden gevraagd. Of die er überhaupt zijn, is niet bekend.

De politie hield maandag zes jongeren van veertien tot twintig jaar aan die bij de mishandeling van het homostel betrokken zouden zijn. Een van de slachtoffers zou met een betonschaar zijn geslagen waarbij hij enkele tanden verloor. De cliënt van Roethof ontkent dat. Hij zou alleen met zijn vuist hebben geslagen.


Bericht gaat verder onder de video

http://www.kijk.nl/video/7KDHbCLdCqxq?autoplay=0


Nationale verontwaardiging

De mishandeling leidde in het hele land tot een storm van verontwaardiging. Politici, bekende en onbekende Nederlanders gaven gehoor aan de oproep van presentatrice Barbara Barend om op sociale media foto’s te plaatsen waarop mensen hand in hand lopen.

Ook werd de brug over de IJssel bij Westervoort  maandagavond verlicht in regenboogkleuren.

#Handinhand

Zaterdag is in Arnhem een demonstratie tegen geweld tegen homoseksuelen, waarbij de organisatie demonstranten oproept hand in hand te gaan staan uit solidariteit met de twee mishandelde mannen in Arnhem.