'Het was een legendarische avond'

Het is het gesprek van de dag: de ontknoping van van FC Barcelona tegen Paris Saint Germain. Aan het eind van de wedstrijd volgde er een van de grootste plotwendingen in de historie van voetbal. De aanwezige Nederlanders wisten niet wat ze zagen.

In februari had PSG Barcelona in Parijs verslagen met 4-0. Het was onwaarschijnlijk dat Barcelona het puntenverlies van dit duel zou goedmaken. Maar wat niemand had verwacht gebeurde toch. In de 87e minuut stond het nog 3-1. Vervolgens volgden er in no-time maar liefst drie goals: twee van Neymar en een van Roberto. Dat bracht de eindstand op 6-1. Het dak ging eraf in Camp Nou.


‘Het stadion ontplofte. Dit vergeet je nooit meer!’


Anthony Hogeveen zat met zijn vader op de tribune. “We zagen allerlei mensen in ons vak een kwartier voor tijd vertrekken. Die zagen het niet meer gebeuren.” Vader en zoon bleven rustig zitten, en zagen het Wonder van Camp Nou.

“Het dak ging eraf. Het was ongelofelijk. Het stadion ontplofte en het geluid was oorverdovend. Ook buiten het stadion was het feest. Jong, oud: iedereen viel elkaar in de armen. Het was een legendarische avond. Dit vergeet je nooit meer!”


‘Het was één groot feest in de stad’

– Jeroen Huis ‘in t Veld


Directeur Jeroen Huis in ‘t Veld van Sportstadion.nl zat op een paar meter afstand van het stadion, in een restaurant. “Zo’n 50, 60 klanten van me zaten in het stadion. Ik had verderop een diner met andere klanten. Ik probeerde de wedstrijd via de telefoon te volgen. Mijn mond viel open toen ik de ontknoping zag.”

“Toen ik na het diner op straat kwam was het een groot feest in de stad. En mijn klanten konden niet meer stoppen met praten.” Baalde hij niet flink dat hij aan tafel zat, in plaats van in een kuipstoeltje? “Dat valt wel mee. Ik heb heerlijk gegeten”, lacht Jeroen.

Beeld: Anthony Hogeveen