Gezondheid

Ruim 30 miljoen euro opgehaald met actiedag Giro555

De inzamelingsactie voor Giro555 tegen de hongersnood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië heeft tot woensdagavond ruim 30 miljoen euro in het laatje gebracht. In de landen dreigt voor 20 miljoen mensen een tekort aan eten.

,,Wat een fantastische dag en wat een geweldige opbrengst! Nederland laat zich vandaag weer op z’n mooist zien,” aldus actievoorzitter Farah Karimi.

Tijdens de Nationale Actiedag van Giro555 besteden woensdag diverse radio- en tv-zenders aandacht aan de actie waarmee geld wordt ingezameld voor de hongersnood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië. In deze landen dreigt voor 20 miljoen mensen een tekort aan eten.

Alle programma’s van NPO Radio2 komen woensdag uit het actiecentrum in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De hele dag komen artiesten en bekende Nederlanders voorbij om aandacht te vragen voor de slachtoffers van de hongersnood. Ook gewone Nederlanders melden zich er om een donatie te doen. Een man uit Zaandam fietste voor het goede doel naar Hilversum. Ook veel andere radio- en televisiezenders besteden vandaag aandacht aan de actie van Giro555

En zamelden de broertjes Siem (6) en Ties (10) uit Hoevelaken de hele dag flessen in voor het statiegeld. En ze doen dat zo goed, dat ze hun hele school hebben aangestoken met hun enthousiasme: iedereen doet mee.

De verwachting is volgens de organisatie dat het eindbedrag van Giro555 nog oploopt. Er zijn nog steeds acties in het land bezig, en mensen kunnen voorlopig blijven storten.

http://www.kijk.nl/video/8cbOKwATaIZe?autoplay=0