112

'Geen botresten Natalee Holloway gevonden'

Het Openbaar Ministerie op Aruba zegt dat er geen menselijke botresten zijn gevonden die in verband kunnen worden gebracht met in 2005 op het eiland verdwenen Amerikaanse Natalee Holloway.

De vader van Natalee Holloway maakte woensdag bekend dat hij met hulp van privédetective T.J. Ward mogelijk een doorbraak heeft bereikt in de zaak. Het zou gaan om de vondst van menselijke resten op Aruba. DNA-onderzoek moet volgens hem uitwijzen of die van zijn dochter zijn.

Justitie en politie hebben eerder dit jaar op Aruba onderzoek verricht naar aanleiding van informatie die van Dave Holloway afkomstig was, maar ze hadden toen geen menselijke botresten gevonden. Volgens justitie is er namens Dave Hollloway opnieuw informatie naar buiten gebracht, maar zijn er op dit moment geen nieuwe feiten en omstandigheden bekend met betrekking tot botvondsten die zijn of moeten worden onderzocht.

Natalee Holloway (18) verdween in mei 2005 spoorloos tijdens een vakantie met studievrienden op Aruba. Ze werd voor het laatst gezien in gezelschap van de Nederlander Joran van der Sloot. Deze zit in Peru voor de moord op de studente Stephany Flores een gevangenisstraf van 28 jaar uit.

Vader Holloway en Ward kwamen via een informant, Gabriel geheten, in contact met een man die claimde te weten wat er destijds is gebeurd en waar Natalee zou zijn begraven.