Dode door explosie Veendam

Bij een explosie en de daaropvolgende brand in een woning in een flatgebouw aan de Julianalaan in Veendam is een dode gevallen. Ook raakten er drie mensen lichtgewond; zij hoefden niet naar het ziekenhuis. De woning is volledig verwoest. Ook woningen aan de overkant en ernaast hebben flinke schade opgelopen. De bewoners van de overige woningen hebben het complex inmiddels allemaal verlaten en zijn opgevangen in een nabijgelegen zalencentrum.

De aanleiding van de explosie is nog onduidelijk en wordt onderzocht, maar volgens omwonenden zou het dodelijke slachtoffer een man van rond de dertig die samen met zijn moeder woonde. De man zou al langere tijd ernstige psychische problemen hebben en door haar worden verpleegd, maar bronnen fluisteren dat zijn situatie steeds nijpender werd en dat hij mogelijk de gaskraan heeft opengezet.

Door de explosie dreigt instorting van het complex, laat de brandweer weten, die ter plaatse is met groot materieel. Volgens specialisten is het instortingsgevaar aanzienlijk en zal het lang duren tot de bewoners weer terug mogen keren naar hun woningen. Wegens het stabiliseren van het complex wordt in circa 80 woningen de elektra afgesloten. Het is onduidelijk hoelang de afsluiting zal duren.

Beeld: Persbureau Meter